VOF Optimus Effectus is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van dienstverlening in de energiesector. We zijn als adviesbureau beschikbaar voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

Visie
Wij geloven dat door samenwerking met gebruikers van energie er voldoende mogelijkheden en middelen zijn om de benodigde energie te reduceren. Samenwerking is nodig om processen, thuis of in het bedrijfsleven, te bepalen en te verbeteren. Door bewustwording kunnen processen worden gestuurd, eventueel ondersteund door technische hulpmiddelen.
Missie
Onze missie is het besparen van energie door gebruik te maken van bestaande en nieuwe technische toepassingen in de breedste zin van het woord. De menselijke beïnvloedingsfactor speelt een belangrijke rol in energieverbruik. Wij kunnen mensen leren met energie om te gaan. Dit doen we door te adviseren over het juist gebruiken van energie verbruikende toestellen. In het algemeen is het heel goed mogelijk techniek en menselijk functioneren samen te vatten, door de techniek te laten “denken”. Bij investeringen in techniek gaan we er van uit dat een reële terugverdientijd van de investering gerealiseerd kan worden.